19 april a.s. ArbeidsmarktPoort – Constructief debat over de toekomst van werk

19 april a.s. ArbeidsmarktPoort – Constructief debat over de toekomst van werk

Het is echt tijd voor een maatschappelijk en politiek debat over de toekomst van de arbeidsmarkt. Daarom richt branchevereniging Bovib samen met ONL voor Ondernemers en De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) een ArbeidsmarktPoort op bij pers- en debatcentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 19 april staat het rapport van de Commissie Borstlap centraal.

Commissie Borstlap tegen het licht

De initiatiefnemers willen minimaal twee keer per jaar onderwerpen bespreken die te maken hebben met de arbeidsmarkt. De eerste ArbeidsmarktPoort vindt plaats op woensdag 19 april van 15.30 tot 18.00 uur.

Het onderwerp is het adviesrapport van de Commissie Borstlap. Deze commissie onderzocht of de huidige regels rondom werk voldoende passen bij toekomstige behoeften van werkend Nederland. In 2020 presenteerde de commissie het eindrapport met aanbevelingen. Kloppen de uitgangspunten van de Commissie Borstlap nog? Dat is de insteek van de eerste Arbeidsmarktpoort.

Niemand minder dan commissieleider en voormalig topambtenaar Hans Borstlap verzorgt de inleiding van de bijeenkomst. Na de inleiding volgt een paneldiscussie onder leiding van Hugo-Jan Ruts met Hans Borstlap, Ruben Houweling (SER) en onder voorbehoud Hilde Palland (Tweede Kamerlid CDA).

Meer debat over de arbeidsmarkt
Bovib, ONL en VvDN vinden het belangrijk om dieper in te gaan op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Bovib-voorzitter Nijhuis kijkt uit naar meer bijeenkomsten. “Het is de bedoeling dat alle relevante thema’s op arbeidsmarktgebied voorbij komen. Denk aan het zzp-dossier, arbeidsmarktbeleid en pensioenen. Deze onderwerpen brengen we net even op een andere manier voor het voetlicht.”

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Bovib, ONL en VVDN.


Praktische informatie
Datum: woensdag 19 april
Tijd: 15.30 – 18.00
Gratis aanmelden via info@bovib.nl

Bent u geen Poorter (lid van Nieuwspoort) dan dient u zich naast de aanmelding ook nog via deze link aan te melden voor toegang tot Nieuwspoort. Vergeet ook uw legitimatiebewijs niet!


Praktische informatie
Datum: 19 april 2023
Locatie: Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Aanvangstijd: 15:30 – 18:00


Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang