30.000 woningen, derde stadsbrug en extra voorzieningen

30.000 woningen, derde stadsbrug en extra voorzieningen

De gemeenteraad van Rotterdam heeft de plannen voor de Oostflank van de stad vastgesteld. In het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein komt ruimte voor 30.000 woningen, waarvan minimaal 3.000 studentenwoningen. Ook komt er een nieuwe stadsbrug tussen IJsselmonde en Kralingen die naar verwachting in 2033 klaar is. En er komt meer aandacht voor de kwaliteit van de leefomgeving van de woonbuurten in de Oostflank.

De plannen voor de Oostflank landen in een herziening van de Rotterdamse omgevingsvisie waarmee de gemeenteraad heeft ingestemd. De bouw van de nieuwe woningen gaat samen met 30.000 nieuwe banen en extra voorzieningen in de Oostflank, zoals winkels, gezondheidscentra, sportvoorzieningen en veel groen. Behalve nieuwe woningen komt er ook een nieuwe brug tussen IJsselmonde en Kralingen, een permanent treinstation bij Stadionpark in Rotterdam-Zuid en snel openbaar vervoer over de nieuwe stadsbrug tussen Zuidplein en Kralingse Zoom. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat al die nieuwe woningen straks goed bereikbaar zijn.


Bron en meer informatie: 30.000 woningen, derde stadsbrug en extra voorzieningen, Gemeente Rotterdam, 22 december 2023


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang