Aan alle Nederlanders: fiets nóg meer, vooral naar het werk

Aan alle Nederlanders: fiets nóg meer, vooral naar het werk


Een fietsland is Nederland al. Nu nog een superfietsland worden. Grote werkgevers als Schiphol en UMC Groningen zijn door de overheid aangewezen om bij deze transitie een centrale rol te spelen via bijvoorbeeld ‘probeeracties’ met e-bikes.

In de oude beveiligingsloge van het Haagse hoofdkantoor van pensioenbeheerder MN hangt een fiets aan het plafond. Met vet op de handen sleutelt Sander Toussain aan de versnellingen en remmen. ‘Als het af is, stuur ik een sms’je naar boven’, zegt de fietsenmaker. ‘Boven’ is het glazen kantoorcomplex, de werkplek van ongeveer duizend MN-werknemers.

Toussain bemant ruim twee jaar elke donderdag zijn mini-fietsenwerkplaats bij de ingang van de ondergrondse fietsenstalling. Hij is onderdeel van het mobiliteitsplan van MN. Het doel is mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. Dus is er een fietsenmaker voor onderhoudsbeurten en zijn er leenfietsen en douches, zodat niemand ’s ochtends bezweet in de vergaderzaal hoeft te zitten. Wie wil, kan zelfs elke drie jaar met een bijdrage van 250 euro en een renteloze lening een elektrische of gewone fiets aanschaffen.


Bron, verder lezen en meer informatie: Volkskrant, Aan alle Nederlanders: fiets nóg meer, vooral naar het werk, 31 juli 2018


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang