Aan de slag met Winkelstraten in Rotterdam West

Mathenesserplein

Het bestuur van het ROB is in overleg met de Delfshavense Ondernemers Federatie (DOF) om samen met hen een plan te ontwikkelen voor de aanpak van de winkelstraten in Rotterdam West. De DOF is een samenwerkingsverband van zeven winkeliersverenigingen in het gebied. Deze winkelstraten lijken op de Coolsingel, na het verdwijnen van de deelgemeenten, uit beeld te zijn geraakt.

Bij-de-visboer-aan-de-Middelandstraat

Gemeenteraadsleden en Eric Sprey van het ROB luisteren aandachtig naar het verhaal van de eigenaar van viswinkel ‘Meditreannée’ op de Vierambachtstraat

ROB en belangenbehartiging
Met dit samenwerkingsverband en het plan van aanpak probeert het ROB haar rol als belangenbehartiger in te vullen bij onder andere de gemeente. Na het stoppen met de deelgemeenten in Rotterdam blijkt dit volgens de winkeliers en ondernemers in Rotterdam-West hard nodig te zijn.

Tijdens het bezoek aan deze winkelstraten door de leden van de Commissie Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid, op 9 oktober j.l. maakten zij duidelijk dat ze op zoek zijn naar goede gesprekspartners als het gaat ondernemers en winkeliers in Rotterdam. De uitnodiging door ROB en het werkbezoek zelf werd door de leden van de commissie dan ook zeer op prijs gesteld. Dat zij ons zien als goede gesprekspartner bleek wel uit het feit dat zij nadrukkelijk vroegen om een notitie over de kansen en problemen van ondernemers in Rotterdam. Hier willen wij graag gehoor aan geven en hopen nadrukkelijk ook op uw inbreng.

De pilot Winkelstraten West
Uit de gesprekken die zijn gevoerd voor het plan van aanpak komt een mooie lijst met prioriteiten naar voren. Een heel belangrijke is volgens de DOF het verhogen van de participatiegraad onder winkeliers door deelname aan de winkeliersverenigingen. Door meer en beter samen te werken, bijvoorbeeld bij het organiseren van activiteiten en het gezamenlijk ‘inkopen’ van vuilnisdiensten leeft de winkelstraat op en besparen de winkeliers kosten.

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang