Aandacht voor technisch geschoold personeel op MBO-niveau blijft nodig

LyondellBasell Maasvlakte was op maandag 16 april jongstleden het ontmoetingspunt van de Deltalinqs-stafleden met René Scholtes (Operations Manager), Esther Clason (Manager Employee Communications) en Robert Tieman (Manager Sustainability & Business Development).

“Het continu in contact blijven met onze leden betekent ook letterlijk de leden opzoeken”, start Bas Janssen, directeur Deltalinqs. “Het is goed om samen in gesprek te gaan over ontwikkelingen, verwachtingen en de actuele thema’s zoals de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de energietransitie.”

Goed opgeleide technici
De werkgevers in de industrie maken zich grote zorgen over het tekort aan goed opgeleide technici. LyondellBasell deelt die mening. Vooral procesoperators en engineers zijn hard nodig om de toekomstige projecten te realiseren. “De energietransitie en digitalisering zijn twee uitdagingen waar de Rotterdamse haven in de komende decennia voor staat”, licht beleidsadviseur onderwijs & arbeidsmarkt Cees Alderliesten toe.

Bron en meer informatie: Deltalinqs, 26 april 2018

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang