Aboutaleb: ‘iedereen een à twee maanden per jaar naar school’

Werknemers zitten straks één à twee maanden per jaar op school, hun hele loopbaan lang. Dat voorspelt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. “Beroepen veranderen snel. Een leven lang leren is de toekomst”, zei hij woensdagavond tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

“Een loodgieter giet geen lood meer, dat beroep is totaal veranderd. De ontwikkelingen zetten zich door. Pas is een stalen scheepsschroef uit de 3D-printer gepresenteerd.”

De beroepen zullen nog sneller veranderen door de omschakeling van fossiele industrie naar milieuvriendelijke bedrijvigheid, zegt Aboutaleb. Hij wil haast maken met die energietransitie. “Het uitfaseren van fossiele industrie kost banen, de nieuwe bedrijven leveren weer werk op. De regio die het snelst omschakelt naar een nieuwe economie, heeft het snelst nieuwe banen en is de winnaar in Europa.”

Bron en lees meer: AD, 13 december 2017

 

Aboutaleb: 'iedereen een à twee maanden per jaar naar school'

Aboutaleb: ‘iedereen een à twee maanden per jaar naar school’

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang