Adriaansens: ‘Steun mkb’ers moet in november geregeld zijn’

Adriaansens: ‘Steun mkb’ers moet in november geregeld zijn’

Rond november moet er een steunpakket liggen voor ondernemers, heeft minister Adriaansens van Economische Zaken gezegd in Nieuwsuur. Volgens Adriaansens was het niet mogelijk om, net als voor huishoudens, op Prinsjesdag met een plan te komen om ondernemers te steunen.

“We willen gericht helpen”, zegt Adriaansens. De minister heeft daarvoor hulp nodig van energiebedrijven, om inzage te krijgen in het verbruik. Dat verschilt sterk per onderneming.

Adriaansens wil vooral energie-intensieve mkb-bedrijven steunen. Ze noemt als voorbeeld bakkers, tuincentra en sauna’s. Die groep heeft ook te maken met verhoogde vennootschapsbelasting, huren die omhoog gaan, hogere lonen en soms ook met een coronaschuld. “Ik maak me heel erg zorgen over die groep mkb’ers”, zegt de minister.

Toch kan het kabinet volgens haar “niet ongebreideld” met steun komen, zoals in coronatijd. “Dat kan een verstorend effect hebben op de lange termijn.”

De minister lijkt er niet voor te voelen grote bedrijven meer te laten betalen, om kleine ondernemers te helpen. “We willen ook een interessant vestigingsklimaat houden voor Nederland.”


Bron en meer informatie: NOS, Adriaansens: ‘Steun mkb’ers moet in november geregeld zijn’, 23 september 2022


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang