Aftrap Spaanse Polder Schoon: een opmaat naar de BIZ?

Schoonmaakactie

Aftrap Spaanse Polder Schoon: een opmaat naar de BIZ?

Woensdagmorgen 3 februari j.l. raasde er een witte tornado door de Spaanse Polder. De mannen van Irado en de jongeren van het Passer College hebben het terrein van Buitendijk Dagvers aan de Graafstroomstraat 19 in no time schoon weten te maken. Dit initiatief kwam van de Belangenvereniging Spaanse Polder (BVSP) in samenwerking met het Schiedamse schoonmaakbedrijf Irado.

In de Spaanse Polder is de BVSP hard bezig een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor vier afzonderlijke gebieden op te starten. Een BIZ is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. De gemeente stelt daarvoor een heffing in die alle ondernemers in de BIZ betalen. Maar dat geld wordt – bijna in zijn geheel – in de vorm van een subsidie uitgekeerd aan de BIZ-organisatie. Die gebruikt het vervolgens om activiteiten uit te voeren die zijn gericht op het bevorderen van de leefbaarheid, veiligheid of ruimtelijke kwaliteit.*

De mannen van het Passer College hard aan de slag

De mannen van het Passer College hard aan de slag

Cok Verkleij, eigenaar van Buitendijk Dagvers: “Dit is een prachtig voorbeeld van zelf de handen uit de mouwen steken en van samenwerking. Ik ga dit initiatief zeker ook promoten en uitzetten als bestuurslid van het Rotterdams Ondernemers Belang naar andere bedrijventerreinen in Rotterdam en omstreken.”
Dennis Rook, de initiatiefnemer namens Irado, is ook enthousiast: “Wij willen dit graag doen voor meer bedrijven in de Spaanse Polder.” aldus Dennis. “Van groenonderhoud, vegen en het leegzuigen van de kolken, wij doen het graag en op een maatschappelijk verantwoorde wijze, zoals in dit geval met de jongeren van de school. Hoort, zegt het voort…” Bent u ook geïnteresseerd om uw terrein te laten onderhouden dan kost u dat de kop niet, zeker niet als u lid bent van de BVSP. Natuurlijk kunt u ook direct contact opnemen met Dennis Rook, door te bellen naar 06-12980252.

*Tekst over de BIZ is afkomstig van de website van de BVSP. Hier kunt u ook meer lezen over het traject van de vier ‘BIZZEN’ in de Spaanse Polder. Ga naar de website van de BVSP.

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang