Albeda-studenten Internationaal ondernemer Lara en Yvette winnen NK Skills Heroes!

Albeda-studenten Internationaal ondernemer Lara en Yvette winnen NK Skills Heroes!

Studenten Lara Hoofdman en Yvette Jorissen van de opleiding Assistent manager internationale handel zijn op 7 maart uitgeroepen tot winnaars van de landelijke mbo-kwalificatiewedstrijd Skills Heroes. “De winnaars hebben ons verrast met hun creatieve uitwerking en hebben consistent aan de hele opdracht gewerkt”, licht een lovende jury toe. Op 22 maart vond de prijsuitreiking plaats in de RAI waarin nog vier andere Albeda-studenten een medaille in ontvangst namen.

Lara en Yvette moesten het op 6 en 7 maart al opnemen tegen acht andere teams in hun finalestrijd. De opdracht, een businessplan voor de introductie van vijf nieuwe exotische vruchten uit Brazilië in vier Europese landen, werd afgesloten met een pitch in het Engels voor de jury. “Best een pittige opdracht”, aldus de kampioenen. “Ook de deelopdrachten waren uitdagend, vooral omdat je onder hoge tijdsdruk moest opleveren. We hadden dit niet verwacht en zijn echt trots dat we gewonnen hebben!” De finalisten voerden diverse opdrachten uit die werden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en bedrijfsleven.

Bierbal
De studenten deden vorig jaar oktober met hun klas AMIH3A van de locatie Spinozaweg mee aan de voorrondes in Hilligersberg. Met hun ‘Bierbal-idee’ vonden zij een passend antwoord op de opdracht: ‘onderzoek de exportmogelijkheden van Mora Bitterballen naar Duitsland’ en kwalificeerden de twee zich voor de finale.

Over Skills Heroes
De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Bovendien verzorgt WorldSkills Netherlands de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Lees meer over Skills Heroes.


Skills heroes

Skills heroes


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang