Bedrijfsleven doet pleidooi voor duurzaamheid in Rotterdam

62 grote Nederlandse bedrijven, organisaties en banken doen een oproep tot duurzaamheid aan de Rotterdamse gemeente. Zij willen van Rotterdam een circulaire stad maken, waarbij hergebruik van grondstoffen centraal staat.

Zij presenteerden hun zogeheten klimaatoproep donderdag aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Onder de ondertekenaars bevinden zich onder meer Coolblue, ING, Nuon en Unilever. De bedrijven doen de oproep met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens de ondertekenaars is vol inzetten op duurzaamheid “de enige weg” naar een “blijvend bloeiende, dynamische en leefbare stad”. De ondertekenaars wijzen er echter op dat de stad Rotterdam “als geen andere in Nederland” gebruikmaakt van “kolen, olie en gas”.

Schoon vervoer

Over dertig jaar mag de stad, als het aan de bedrijven ligt, “amper nog” fossiele brandstoffen gebruiken. De bedrijven pleiten voor energieproducerende gebouwen, slim en schoon vervoer en havenbedrijven die van afval nieuwe grondstoffen maken.

Volgens de ondertekenaars moet Rotterdam daarom zijn tussendoelen halen voor 2022, 2030 en 2040. Duurzaamheid moet daarom de komende jaren hoog op de beleidsagenda komen te staan.

 

Bron en meer informatie: Nu.nl, 25 januari 2018

 

Bedrijfsleven doet pleidooi voor duurzaamheid in Rotterdam

Bedrijfsleven doet pleidooi voor duurzaamheid in Rotterdam

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang