Bedrijfsreinigingsrecht ZZP

rijskoverheid

Bedrijven aan huis hoeven in 2012 geen reinigingsrecht te betalen. De VVD heeft hier de afgelopen tijd op aangedrongen. Woordvoerder Jan-Willem Verheij: “Het is goed dat het bedrijfsreinigingsrecht voor bedrijven aan huis dit jaar niet wordt geïnd. De eerder vastgestelde regeling bleek oneerlijk voor veel ondernemers, terwijl we het ondernemen in onze stad juist willen bevorderen.” Afgelopen dinsdag heeft het College besloten om de regeling dit jaar niet uit te voeren.

In december ontvingen ondernemers met een bedrijf aan huis een brief van de gemeente, met de mededeling dat zij naast de afvalstoffenheffing ook bedrijfsreinigingsrecht moesten gaan betalen. Wat de VVD betreft mogen ondernemers met een bedrijf aan huis die geen afval produceren, geen aanslag krijgen. Verheij: “Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei ZZP’ers en administratieve BV’s. Die produceren helemaal geen afval.”

De VVD is voorstander van het principe ‘de vervuiler betaalt’. Hoe dat in de praktijk wordt gebracht, wordt in de komende periode besproken. De VVD zal daarbij scherp opletten dat kleine bedrijven aan huis, die niet of nauwelijks afval hebben, vrijgesteld blijven van deze belasting.

Bron: vvdrotterdam.nl

 

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang