Belasting op het Kerstpakket

Lees hier alles over de belasting op het kerstpakket.

voorbeeld foto kerstpakket

Een kerstpakket valt onder loon in natura. Je mag geen contant geld aan je werknemers geven, wel een cadeaubon. In 2014 en 2015 mag je kiezen of je het pakket onder het eindheffingsloon of onder de werkkostenregeling laat vallen:

  • Eindheffingsloon: je mag jaarlijks maximaal 70 euro per werknemer uitgeven voor extraatjes zoals het kerstpakket of een verjaardagscadeau. Hierover betaal je een heffing van 20 procent. Als je in één jaar cadeaus geeft met een waarde tussen 70 en 136 euro betaal je 45 procent, als het meer is wordt de heffing 75 procent.
  • Werkkostenregeling: deze regeling wordt op 1 januari 2015 verplicht voor iedereen maar je mag hem nu al toepassen. Volgens deze regeling mag je maximaal 1,5 procent van de loonsom gebruiken voor extraatjes als een kerstpakket, fietsplan, bedrijfsfitness of personeelsuitje. Je betaalt daar geen belasting over. Kom je boven de 1,5 procent uit, dan betaal je een heffing van 80 procent.

De werknemer hoeft geen inkomstenbelasting te betalen over zijn geschenken, tenzij de waarde van alle extraatjes in een kalenderjaar boven de 272 euro uitkomt.

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang