Bijeenkomst 'Rinkelt uw kassa nog in 2016?' een groot succes

Foto voor voorkant II

Afgelopen maandag 30 november, waren vele ROB’ers in touw om van het evenement ‘Rinkelt uw kassa nog in 2016?’ en de uitreiking van MKB Rotterdam-Rijmond Winkelstraatprijs een succes te maken. En we kunnen zeker spreken van een succes. Ruim 125 winkeliers, ondernemers en belangstellenden mochten we verwelkomen op deze thema-bijeenkomst over de winkelstraten.

Het was een interessante en gezellige bedoening, dat was het!

Het was een interessante en gezellige bedoening, dat was het!

Storm en regen: dat hield (bijna) niemand tegen!
Rond 17.00 uur gingen de deuren van Pelgrimvaderskerk open en liepen de eerste gasten flink verregent binnen. Inmiddels was de ondernemersmarkt van start gegaan waarbij winkeliers en ondernemers een gesprek aanknoopten voor een advies op bijvoorbeeld het gebied van sociale media, websites en boekhouding. Een uurtje later mocht Eric Spreij, voorzitter van Rotterdams Ondernemers Belang, de genodigden verwelkomen en het buffet openen. Daarna was de vloer aan Kees Vrijdag, de spreekstalmeester van de avond. Hij interviewde een aantal mensen waaronder Gerda Eeuwijk, ondernemer en Rotterdams raadslid voor D66 en Hans Oost van Toko de Waard aan de Nieuwe Binnenweg. Tussen de inteviews van Kees door, was er ook nog een presentatie van de ING over de toekomst van van retail. Deze geslaagde presentatie van Dirk Mulder kunt u HIER->>> vinden.

Presentator Kees Vrijdag legt het nog één keer uit....

Presentator Kees Vrijdag legt het nog één keer uit….

De sfeer was aangenaam en het eten ging er goed in…
De sfeer werd ook nog nog eens verhoogd met de sax, bas, gitaar en klarinet van De Gehoorgangsters onder leiding van Jos Valster. Geloof het of niet, er zijn bijna 300 stokjes saté in de hongerige magen verdwenen, vele liters erwtensoep en de andere schalen zoals de kaas- en worstplanken waren zo goed als ‘schoon’ op. Ook de locatie, de prachtige Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven, voegde een extra dimensie toe aan deze bijeenkomst.

Met de hulp van de studenten van Scholingswinkel aan de Nieuwe Binnenweg werd de bijeenkomst een groot succes.

Met de hulp van de studenten van Scholingswinkel aan de Nieuwe Binnenweg werd de bijeenkomst een groot succes.

 

En de winnaar is? Winkelcentrum De Terp uit Capelle aan den IJssel
De verschillende genomineerde winkelcentra Akkerhof, De Terp, Vlietplein en de genomineerde Lusthofstraat hadden het de jury zeer moeilijk weten te maken volgens juryvoorzitter Dick Nonnekes. Bij alle bezoeken van de jury droop het enthousiasme er van af bij de bestuurders van de winkeliersverenigingen. Vanwege het innovatieve karakter, de prima samenwerking met gemeente en andere partners, plus het feit dat ook zij uit een diep dal omhoog hebben weten te klimmen, werd De Terp verkozen tot winnaar van de MKB Rotterdam-Rijnmond Winkelstraatprijs van het Jaar 2015!

 

De Terp is winnaar

De winnaars van de Winkelstraatprijs 2015 op de foto met de jury en Henk van de Beek, voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond, en Eric Sprij, voorzitter van het Rotterdams Ondernemers Belang.

Een uitgebreide sfeerimpressie met foto’s kunt u HIER->> vinden op de site van het MKB Rotterdam-Rijnmond

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang