Bijeenkomst Taal en Werk: vij. 13 september a.s. bij Verstegen Academy

Week van de Alfabetisering Bijeenkomst

Taal en Werk Van 9 tot en met 15 september is de landelijke Week van de Alfabetisering

Tijdens die week vraagt de gemeente Rotterdam aandacht voor laaggeletterdheid door samen met partners taalactiviteiten in de stad te organiseren. In Rotterdam hebben 90.000 volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. De gemeente Rotterdam wil deze Rotterdammers taaltrajecten aanbieden, want lezen en schrijven opent talloze deuren. Taal is toekomst. Waarom als werkgever aan de slag met taal?

Door aandacht te besteden aan taal op de werkvloer melden medewerkers zich minder vaak ziek, werken medewerkers veiliger, maken ze minder fouten en werken ze beter en sneller. Ook voelen medewerkers zich meer betrokken bij het bedrijf.

Kom naar de werkgeversbijeenkomst op 13 september Ook van uw medewerkers is wellicht een deel laaggeletterd. Daarom nodigen wij u graag uit voor de bijeenkomst Taal en Werk op vrijdag 13 september om 13.30 uur bij de Verstegen Academy op bedrijventerrein Noord-West in Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over taal en laaggeletterdheid op de werkvloer en de mogelijkheden die er zijn om dit aan te pakken. Ook kunt u in gesprek met deelnemers van het taaltraject dat Verstegen haar medewerkers biedt, kunt u bespreken wat de behoeftes van uw bedrijf zijn op dit vlak of de Taalcheck doen om te zien hoe taalvriendelijk uw organisatie eigenlijk is.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Verstegen Spices & Sauces B.V. en Capabel.

Programma
13:00 uur Inloop
13:30 uur Opening gemeente Rotterdam 13:40 uur Presentatie ‘Taal op de werkvloer bij Verstegen’
14:00 uur Tafelsessies
14:30 uur Experience: ervaar zelf wat laaggeletterdheid is
15:00 uur Borrel en netwerken Komt u ook?

Meld u dan snel aan door een mail te sturen naar weekvandealfabetisering@rotterdam.nl. Vermeld in uw mail ‘bijeenkomst Taal en Werk’. Met vriendelijke groet, Projectteam Week van de Alfabetisering

Datum
vrijdag 13 september 2019
Tijd: 13.30 – 16.00 uur

Locatie
Verstegen Academy
Corkstraat 32
3047 AC ROTTERDAM


Week van de alfabetisering

Week van de alfabetisering


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang