Boost Your Digital Business

Boost Your Digital Business

Gedeputeerde De Zoete bracht op vrijdag 1 april een bezoek aan de partners van de mkb-deal Boost Your Digital Business. Met dit initiatief willen de betrokken partijen mkb’ers in de Rijn- en Veenstreek inspireren en activeren om aan de slag te gaan met de kansen die digitalisering biedt voor hun onderneming.

Digitalisering

Digitalisering is een van de opgaven en uitdagingen waar het mkb voor staat. Mede door de coronacrisis is de noodzaak om te digitaliseren actueler dan ooit. Maar hierin stappen zetten gaat niet altijd vanzelf. Daarom is de mkb-deal Boost Your Digital Business gesloten. Dit is een 2-jarig programma dat het mkb in de Rijn- en Veenstreek ondersteunt bij hun digitaliseringsslag.

Boost Your Digital Business

Ondersteuning wordt geboden met het veelomvattende programma: Boost Your Digital Business. Regionale ondernemers kunnen hier terecht voor een Digiscan, waarmee ze binnen 10 minuten zien hoe digitaal hun business is en wat de verbetermogelijkheden zijn. Er worden masterclasses aangeboden over relevante onderwerpen, zoals online marketingtrends, digitale veiligheid, online recruitment of Internet of Things (IoT). Daarbij worden er concrete handvatten aangeboden om direct aan de slag te gaan. Wil een ondernemer een stap verder? Dan zijn er digitaliseringsvouchers aan te vragen.

Kansen digitalisering

Tijdens het bezoek werd gedeputeerde De Zoete door de betrokken gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem en de ondernemersverenigingen bijgepraat over de voortgang van het programma. Diverse ondernemers, zoals online marketingbureau SEO & SEA en bouwbedrijf Vink+Veenman, vertelden over het belang van digitalisering, de kansen en uitdagingen. Vink+Veenman is een familiebedrijf en al 75 jaar specialist in de bouw en ontwikkeling. Frank Agterhof, directeur Vink+Veenman: “Ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de bouw zijn hard nodig. Het helpt ons om de inkoop- en financiële processen beter in te richten, online personeel te werven en het proces voor onze klanten efficiënter te maken. Dus zowel de bedrijfsvoering als onze klanten hebben baat bij digitalisering.”

Digitaliseringsvouchers

Ook werd de eerste digitaliseringsvoucher uitgereikt aan het bedrijf Dreadshop, een online shop voor kwalitatief hoogwaardige synthetische dreadlock extensions. Digitaliseringsvouchers zijn een subsidie die ondernemers kunnen gebruiken om direct aan de slag te gaan met een digitaliseringsvraagstuk. Voor dit traject wordt 50% van de kosten vergoed, tot een maximum van €1.500. Renate Meijnders, eigenaresse Dreadshop: “Ik heb een voucher aangevraagd voor het ontwikkelen van een online cursus voor mijn klanten, waarin ze leren hoe ze dreads aan kunnen brengen. Dit was zo succesvol dat ik inmiddels een tweede project heb ingediend. We zijn ons volop aan het inzetten om omzet te creëren in Amerika. Mede dankzij de vouchers is dit een mooie kans om onze business daar uit te breiden.’’

Regionale kracht

Gedeputeerde De Zoete: Het is inspirerend dat verschillende mkb-bedrijven de digitaliseringvouchers inzetten om belangrijke processen in de bedrijfsvoering te verbeteren. Zo profiteren ze elk op hun eigen manier van de mkb-deal. Het mkb is erg belangrijk voor de economie van onze provincie. Bedrijven zetten digitalisering succesvol in om omzet te creëren en klanten worden dankzij digitalisering beter bediend. Dit is precies waarom we de regionale deals gesloten hebben.”

Ben je ondernemer in de Rijn- en Veenstreek? Bezoek de website Boost Your Digital Business om te ontdekken hoe jouw bedrijf kan profiteren van digitalisering.

Mkb-deals Zuid-Holland

De partners achter de mkb-deal Boost Your Digital Business zijn de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem en ondernemersverenigingen Vereniging Ondernemingen Alphen a/d Rijn (VOA), Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON), Ondernemersvereniging Kaag en Braassem (OVKB), Economic Development Board Alphen a/d Rijn (EDBA) en VNO-NCW-West.

De provincie Zuid-Holland heeft in totaal 8 mkb-deals gesloten en nieuwe deals zijn in ontwikkeling. Bezoek www.zuidholland.nl/mkb voor meer informatie.


Bron en meer informatie: www.zuid-holland.nl


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang