Combinatie wonen en werken uitdaging

Winkel Rotterdam

Rotterdam wil er 31.000 woningen bij krijgen zonder werken en recreëren te hinderen. ‘De strijd om ruimte vraagt slimme oplossingen,’ zegt Petra de Groene, directeur Economische Zaken en Duurzaamheid.

Door Peter Hanff – In pakweg vijf jaar kan er veel veranderen aan de vastgoedopgave van een stad. In 2014 stond Rotterdam nog vooral bekend om de honderdduizenden vierkante meters kantoorruimte, waar het andere functies voor zocht en inmiddels ook heeft gevonden. Anno 2019 voert de woningbouwopgave de boventoon. Bij de gemeente is het een gepuzzel om het residentiële te combineren met werken en recreëren. Die functies moeten elkaar niet hinderen, maar juist versterken.

‘Rotterdam heeft een groeikans en een kans om een nog aantrekkelijker stad te worden voor wonen, recreëren en werken. Maar zodra je keuzes wilt maken over de inzet, merk je dat er een uitdaging is,’ zegt Petra de Groene, directeur Economie en Duurzaamheid van de gemeente Rotterdam. Zij is een van de deelnemers aan een paneldiscussie tijdens het Transformatiecongres van de gemeente Roterdam op 21 november in De Doelen. ‘De stad staat er anders voor dan tien jaar geleden. De economische groei heeft de concurrentie om ruimte versterkt. Zelfs op de daken is er een gevecht aan de gang. We willen er van alles aanleggen: zonnepanelen, sportvelden en tuinen. Dan kun je nagaan dat de concurrentie om ruimte op de grond nog heviger is,’ zegt De Groene.


Bron en meer informatie: de Architect, 31 oktober 2019


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang