Daling WW-uitkeringen en kansen in de horeca Rijnmond

Het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio’s Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond is in maart 2018 afgenomen. In de drie regio’s zijn ruim 35.000 horecamedewerkers werkzaam. Werkgevers ervaren echter in toenemende mate belemmeringen als gevolg van een gebrek aan personeel.

In de horeca lijken kansen voor uitkeringsgerechtigden het grootst in de functies basiskok, zelfstandig werkende kok en medewerker bediening.

Eind maart 2018 verstrekt UWV in de arbeidsmarktregio’s Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond 33.915 WW-uitkeringen: een daling van -0,9% ten opzichte van een maand eerder. Deze daling is vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde van -0,7%. De grootste daling in de drie regio’s vond plaats in de landbouw visserij en het onderwijs. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is in Drechtsteden (3,4%) en Gorinchem (2,8%) lager dan het Nederlands gemiddelde (3,7%). In Rijnmond bedraagt het WW-percentage 4%.

Bron en meer informatie: Het Kompas, Sliedrecht, 21 april 2018

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang