DCMR: met nieuwe energie werken aan minder energie

DCMR: met nieuwe energie werken aan minder energie

Het zal niemand ontgaan zijn: de prijs van energie stijgt en is onzeker. Het klimaat is aan het veranderen. Essentiële grondstoffen worden schaarser en duurder. Dit zijn allemaal onderwerpen waar de DCMR Milieudienst Rijnmond zich mee bezig houdt. Een deel van die inzet is wetgeving.

Ondernemers moeten al voldoen aan de informatieplicht en grotere bedrijven hebben nog meer verplichtingen. Daarnaast is per 1 januari de plicht om alle kantoren een label C te laten hebben en verandert de wet op de energiebesparing binnenkort.

De DCMR kan ook informatie geven: over die plichten, maar ook over financiële steun en over andere, nieuwe manieren van energiebesparing. Koen de Kruif is adviseur voor verduurzaming van bedrijventerreinen en circulaire economie. Hij vertelt over de verschillende plichten en mogelijkheden voor verduurzaming.

Een tip van de sluier kan u al vinden op de website van de RVO: https://www.rvo.nl/onderwerpen/energiebesparingsplicht-2023.


Bron en meer informatie:
Koen de Kruif
M: koen.dekruif@dcmr.nl

www.dcmr.nl


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang