De DCMR vraagt uw informatie over uw energiebesparing

De-DCMR-vraagt-uw-informatie-over-uw-energiebesparing

 

Het Corona-virus laat niemand onberoerd. U moet ongetwijfeld veel zaken extra doen of anders aanpakken. Dat kost veel tijd en aandacht. De meeste ondernemers zullen al weten dat sinds juli vorig jaar de wettelijke informatieplicht energiebesparing is ingegaan.

Met de informatie­plicht willen het bedrijfsleven en de overheid energiebesparing versnellen. Zo krijgt ook de CO2-vermindering in Nederland een impuls, zoals dat staat in het Energieakkoord.

In de Rijnmond voert de DCMR het toezicht op die verplichting uit. De informatieplicht gaat voor u op als uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruikt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft op hun site uitleg over de informatieplicht en dat u uiterlijk 1 juli 2019 moest aangeven welke energiebesparende maatregelen u hebt genomen.

Veel ondernemers hebben dat al gedaan, maar nog niet allemaal. Misschien kwam u er nog niet uit? Als u nu onlangs door de DCMR gevraagd bent om snel te rapporteren, dan kunnen de energie-adviseurs van de DCMR u op weg helpen om uw inhoudelijke vragen over de rapportage te beantwoorden.

 

Vragen om advies

info@dcmr.nl of tel. 010-246 8000.

 

Op de DCMR website

Over energiebesparing en de informatieplicht: https://www.dcmr.nl/onderwerpen/energie-besparen.html

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang