'De haven Rotterdam moet zich aanpassen'

De haven Rotterdam moet zich aanpassen

Is de haven van Rotterdam nog wel de motor van de Nederlandse economie? Verschillende rapporten hebben de rol van de mainport de afgelopen jaren kleiner zien worden. Bas Janssen van Deltalinqs en Arjen van Klink van de Hogeschool Rotterdam vinden dat de haven veel meer moet innoveren.

‘Nederland is overgegaan naar een kenniseconomie, de Rotterdamse haven moet zich daarop aanpassen wil het nog een rol van betekenis blijven spelen’, zegt Bas Janssen, directeur van Deltalinqs, de ondernemersvereniging van de haven.

Volgens de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) levert uitbreiding van de mainport weinig op. De overheid zou meer aandacht moeten besteden aan snelgroeiende regio’s als Eindhoven en het gebied rond de Amsterdam Internet Exchange. Janssen vraagt zich af waarom de aandacht niet op meerdere regio’s gericht kan zijn: ‘In Nederland is het vaak of het één of het ander, terwijl de regio’s elkaar ook heel erg zouden kunnen versterken.’ Hij is ervan geschrokken dat de rapporten opperen helemaal geen beleid meer te ontwikkelen op de haven.

Bron en meer informatie: BNR, Kay Rutten, woensdag 5 oktober 2016

/ Geen categorie, Nieuwsberichten