De krimp valt mee, maar het herstel gaat traag: dit zijn de 5 belangrijkste feiten van de Economische Verkenning Rotterdam

De Nederlandse economie in 2020: ongekende krimp en groei

De Rotterdamse economie is hard geraakt door het coronavirus. Dat blijkt uit de Economische Verkenning Rotterdam, een onderzoek naar de staat van de Rotterdamse economie, die dinsdag werd gepresenteerd. Dit zijn de 5 belangrijkste feiten van de Economische Verkenning Rotterdam.

1 – De krimp lijkt iets mee te vallen, maar is nog steeds flink
Volgens de laatste cijfers van het CBS ligt de economische krimp in Rotterdam rond de 3 procent. Eerst werd gevreesd voor 4,8 procent, maar dat was op basis van CBS-cijfers van november en toen was nog niet alles duidelijk over de steunmaatregelen en de effecten daarvan.

Nu blijkt uit de laatste cijfers dus dat de klap voor de Rotterdamse economie minder is, een krimp van 3 procent. Dat is iets lager dan het landelijk gemiddelde.

Voor 2021 wordt een lichte groei van 1,1 procent voorzien, maar dat hangt sterk af van hoelang de pandemie en de lockdown nog duren.

2 – Economie herstelt traag en de klap wordt uitgesteld
De verwachting is dat de economie zich wel zal herstellen, maar dat dat langzaam gaat. Een deel van de bedrijven die nu nog steun van de overheid krijgt, gaat het moeilijk krijgen als die steunmaatregelen straks stoppen. Bedrijven vallen dan misschien alsnog om. Het rapport over de economie van Rotterdam verwacht dat de werkloosheid stijgt naar 8,1 procent. Dat zijn ruim 51.000 Rotterdammers zonder werk.


Bron en meer informatie, De krimp valt mee, maar het herstel gaat traag: dit zijn de 5 belangrijkste feiten van de Economische Verkenning Rotterdam, Rijnmond.nl, 9 maart 2021


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang