Dennis Rook, Manager Verkoop Irado: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Dennis Rook, Manager Verkoop Irado: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Dennis Rook is werkzaam als Manager Verkoop bij Irado, één van de bedrijven die participant is van Green Business Club Waterweg. Wij gingen in gesprek met hem over duurzaamheid, zijn werkzaamheden, Irado en het participantschap met Green Business Club Waterweg.

Wat betekent duurzaamheid voor jou persoonlijk?
Duurzaamheid betekent voor mij dat dat het belangrijk is om zo duurzaam mogelijk in te zetten op alle kapitaalfactoren. Denk aan mensen, middelen en arbeid en dat je daar zo lang mogelijk mee kan doen, zonder iets te verspillen. Voor mij is de essentie dat mensen de belangrijkste kapitaalfactor zijn binnen ondernemingen en organisaties en het is belangrijk dat je daar duurzaam mee omgaat.

Zorg goed voor je medewerkers en bouw een duurzame relatie op. Anderzijds verbaas ik mij dat we in de wereld veel grondstoffen verspillen. Ieder jaar zie je een world overshoot day eerder plaatsvinden. Dat kan anders. We kunnen met z’n allen op deze aardbol, beter met onze planeet omgaan en ook beter met elkaar.

Wat voor werkzaamheden verricht je bij Irado?
Ik ben Manager Verkoop, dus verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. Irado is een bedrijf wat met name de focus heeft op duurzame afvalbeheer voor de aandeelhoudende gemeenten.

Sinds een aantal jaar hebben we de focus gelegd op duurzaamheid en zijn we met het concept ‘afvalvrij bedrijf’ begonnen. Er gaat veel tijd en energie zitten in de ontwikkeling en introductie van “Afvalvrij Bedrijf”. Met dit concept willen wij ondernemers helpen met afvalvrij werken. Op het moment dat je ondernemers helpt met een goede oplossing, dan kom je vanzelf tot een goede samenwerking en dan is er voor elke partij wat te brengen en te halen.

Wat ik belangrijk vind is dat we onze klanten en prospects goed adviseren en niet aan het verkopen zijn. Daarmee ontstaat een duurzame toegevoegde waarde bij de desbetreffende onderneming. En daar gaat het om.  Dit project geeft plezier en met name werkplezier, omdat je ondernemers kan helpen om snel en makkelijk een duurzame stap te nemen en naast het feit dat het duurzaamheid oplevert, bespaart het ook op kosten.

Ik ben ook verantwoordelijk voor de afdeling en het team. Veel voorkomende werkzaamheden draaien om contact met klanten. Verder geef ik leiding aan het team vanuit een gevend leiderschap. Dit doe ik vanuit het perspectief alles wat je aandacht geeft groeit.


Bron en meer informatie: Dennis Rook, Manager Verkoop Irado: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.” in www.greenbusinessclub.nl, 10 maart 2021


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang