Deze 3 fiscale plannen raken ondernemers in 2020

Deze 3 fiscale plannen raken ondernemers in 2020

De Miljoenennota is gepresenteerd en daarmee ook de fiscale maatregelen voor volgend jaar. Die hebben gevolgen voor ondernemers.

Het was al duidelijk dat de lastenverlichting voor burgers voor een groot deel bij bedrijven vandaan komt. Niemand blijft ongeschonden, al zal een deel van de lasten pas in 2021 op bedrijven neerdalen.

Het kabinet wil in dat jaar bijvoorbeeld de betalingskorting voor de vennootschapsbelasting afschaffen en met een nieuw geïntroduceerde bronbelasting voorkomen dat Nederland door bedrijven wordt gebruikt om belasting te ontwijken met een brievenbusfirma.

Maar ook in 2020 is het kabinet al minder scheutig voor bedrijven, blijkt uit het Belastingplan 2020. Zo was in het Belastingplan 2019 een forse stapsgewijze verlaging van de vennootschapsbelasting (vpb) voorgesteld. Deze zou in 2020 en 2021 doorgevoerd worden, maar wordt deels teruggedraaid.

Niet alleen bedrijven krijgen te maken met versoberde maatregelen, ook zzp’ers worden geraakt.


Drie fiscale plannen die ondernemers raken in 2020:

  • De zelfstandigenaftrek voor onder meer zzp’ers gaat omlaag
  • De vennootschapsbelasting daalt minder hard
  • Vrije ruimte in het mkb wordt vergroot – meer kerstpakketten onbelast

Bron en meer informatie: www.businessinsider.nl, 17 september 2019


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang