Deze oud-studenten komen in het nieuwe kabinet

Kabinet

 

Deze oud-studenten komen in het nieuwe kabinet

Vier beoogde bewindslieden van het kabinet Rutte-IV studeerden aan de Erasmus Universiteit. Een van hen zong vroeger in de Hermes House Band.

Vier oud-studenten van de Erasmus Universiteit staan op de lijst met kandidaat-bewindslieden van het kabinet Rutte-IV. Carola Schouten (CU), Mark Harbers (VVD) en Micky Adriaansens (VVD) worden minister en Alexandra van Huffelen (D66) wordt staatssecretaris.

Carola Schouten van de ChristenUnie wordt minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Ze is nu nog minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Schouten studeerde van 1995 tot 2006 Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Tijdens haar studententijd was ze actief bij de gereformeerde studentenvereniging VGSR. Ze woont in Rotterdam.

Hermes House Band
VVD’er Micky Adriaansens wordt minister van Economische Zaken en Klimaat. Ze is momenteel Eerste Kamerlid en directeur van adviesbureau TwynstraGudde. Tussen 1983 en 1991 studeerde ze Rechten en Beleid en management van de gezondheidszorg aan de EUR. Ze zong tijdens haar studententijd in de Hermes House Band, de band van het Rotterdamsch Studenten Corps.


Bron en meer informatie: Deze oud-studenten komen in het nieuwe kabinet,  Tim Ficheroux, EM, 5 januari 2022


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang