Do. 18 februari a.s.: IT en Datalekken: “USB stick kwijt: €820.000 boete?”

Do. 18 februari a.s.: IT en Datalekken: “USB stick kwijt: € 820.000 boete?”

Als u zich niet aan de regeltjes houdt van de nieuwe ‘Meldplicht Datalekken’, kan dat voor u flink in de papieren gaan lopen. Op donderdag 18 februari a.s. organiseert het Rotterdams Ondernemersbelang een thema-avond over dit onderwerp. De plaats is inmiddels ook bekend: we gaan naar KMC Solutions van Jeanette Custers. Een aantal deskundigen zal u voorlichten over de nieuwe wet en stellen u in de gelegenheid om door te vragen. Daarnaast is deze bijeenkomst ook een mooie manier om inhoud, gezelligheid en netwerken met elkaar te combineren.

De sprekers
Naast Jeanette Custers, zullen ook Edwin Zuidhoorn van Bridge, Robert-Jan De Heer van Redsocks en Rien Hoogendoorn, jurist van Van den Herik en Verhulst Advocaten, een korte presentatie houden. Zo komen de wake-up call, de juridische-, de verzekerings- en praktische aspecten allen aan de orde. Het belooft een mooie inhoudelijke avond te worden.

Over de meldplicht datalekken
Op 1 januari j.l. ging de meldplicht datalekken in. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben. Soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt).

Voorbeelden datalekken
Voorbeelden van datalekken zijn: een kwijtgeraakte USB-stick met persoonsgegevens, een gestolen laptop of een inbraak in een databestand door een hacker.

ABP en boetes
Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari verplicht om een datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens kan een boete van maximaal 820.000 euro opleggen als zij de Wbp  overtreden.

IT en Datalekken: “USB stick kwijt: €820.000 boete?”

(Er zijn geen kosten verbonden aan deelname)
Donderdag  18 februari 2016
Aanvang 19.30 uur

Locatie
KMC Solutions B.V.
Vlaardingweg 62 (Spaanse Polder)
3044 CK Rotterdam
 

Aanmelden?

[contact-form-7 id=”211″ title=”IT en datalekken 18 februari 2016″]

 

2016-evenement-datalekken-II

 

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang