Economie in de regio doet het nu beter dan vóór corona

Economie in de regio doet het nu beter dan vóór corona

De economie in de regio Rijnmond lijkt volledig hersteld van de coronacrisis. In Rotterdam en omgeving is de economie met ruim vier procent gegroeid ten opzichte van het derde kwartaal van 2019. In Dordrecht en omgeving gaat het om een groei van meer dan drie procent.

De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de Alblasserwaard gaat het om een economische groei van ruim drie procent. Op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard ligt de economische groei boven de vier procent.

Boven landelijk gemiddelde

In Rotterdam en omgeving is de groei groter dan het landelijk gemiddelde. Dat komt onder andere door de groei van de industrie.

Het landelijk gemiddelde ligt rond de 2,7 procent. Dat wordt deels naar beneden gewerkt doordat in de Haarlemmermeer (Schiphol) en Groningen (door de lagere gaswinning) de economie nog niet is hersteld. Als het dichtdraaien van de gaskraan niet wordt meegerekend, dan is de economie ten opzichte van twee jaar geleden vijf procent gegroeid.


Bron: Economie in de regio doet het nu beter dan vóór corona, www.rijnmond.nl, 14 december 2021


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang