Een hybride toekomst voor de Schiedamse havens door duurzame clusterversterking

Een hybride toekomst voor de Schiedamse havens door duurzame clusterversterking

De Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling bestaat 10 jaar. Dat is ook gelijk het thema van het meest recente nummer van ons tijdschrift ‘Go, gebiedsontwikkeling in beweging. Wat is de waarde van gebiedsontwikkeling?’. Daarin blikken we terug en kijken we vooruit met onderwerpen als de (on)mogelijkheden van technologie, de Gezonde stad Utrecht, een kijkje over de landsgrenzen heen in termen van exportproductie naar China en meer. Een van de opgenomen artikelen hebben we er voor u uitgelicht: het onderzoek van Tom Daamen naar de ruimtelijke strategieën voor de Schiedamse haven.

Onder de rook van Rotterdam wordt op innovatieve wijze gewerkt aan de toekomst van de Schiedamse havens. Geen ontwikkelaars of architecten, maar in het gebied aanwezige offshorebedrijven hebben hiertoe het initiatief genomen. Geen transformatie tot stedelijk gebied, maar ondernemerschap en behoud en verduurzaming van het maritieme karakter vormen het uitgangspunt. Geen masterplannen en subsidies, maar een procesmatige aanpak met gerichte investeringen en activiteiten zorgt voor enthousiasme en gezamenlijke ambitie. Is hier sprake van een revolutie? Een antwoord op basis van vijf leidraden voor hybride gebiedsontwikkeling.

Bron en meer informatie: www.gebiedsontwikkeling.nu, Ton Daamen, 12 juni 2017

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang