Een vijfde minder WW-uitkeringen afgelopen jaar

In de arbeidsmarktregio’s Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond samen daalde het aantal WW-uitkeringen in 2018 met 20 procent.

De grootste procentuele daling vond plaats bij de pedagogische beroepen. In aantallen daalde de WW het meest bij de technische en bedrijfseconomische beroepen. Bredere oriëntatie op de mogelijkheden die de arbeidsmarkt biedt, blijft heel belangrijk. Zeker nu het economisch goed gaat, zijn er kansen om een loopbaanswitch te maken. Werkzoekende receptionisten vinden bijvoorbeeld ook werk als medewerker klantenservice. UWV ondersteunt werkzoekenden om zo’n overstap te maken.

Eind december 2018 verstrekte UWV in de arbeidsmarktregio’s Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond 27.556 WW-uitkeringen. Dit is een daling van 1,6% ten opzichte van een maand eerder. Deze daling is wat hoger dan het landelijk gemiddelde van 1,4%. Het WW-percentage (het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking) is in Drechtsteden (2,6%) en Gorinchem (2,0%) lager dan het Nederlands gemiddelde (2,9%).

Bron en meer informatie: Het Contact, 17 januari 2019

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang