Energiezuinige kantoren…

Toekomstig verbod op energie-onzuinige kantoren
Waarschijnlijk bent u er al van op de hoogte. Vanaf 1 januari 2023 mogen alleen kantoren worden gebruikt die tenminste energielabel C hebben. Dit komt overeen met een energie-index (EI) van 1,3 of beter. Dit volgt uit de wijziging van het Bouwbesluit 2012 die begin deze maand door minister Ollongren (BZK) is gepubliceerd.
Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een gebouw is. Het verplichte energielabel C geldt voor kantoren met tenminste 100 m2 oppervlakte. Zowel kantoren in combinatiegebouwen als afzonderlijke kantoren hebben een labelplicht. Hoe het eigendom verdeeld is, maakt daarbij niet uit. De labelplicht geldt voor het hele kantooroppervlak inclusief de nevenfuncties, zoals vergaderzalen of een bedrijfsrestaurant. De labelplicht geldt trouwens niet als de nevenfuncties meer dan de helft van het totale kantooroppervlak beslaan. (bron: rijksoverheid.nl)

Maatregelen snel terugverdienen
Gebouweigenaren kunnen vaak met relatief eenvoudige maatregelen voldoen aan de energielabel C-verplichting. Het kan gaan om zogeheten ‘no-regret’-aanpassingen. Met de aanpassingen wordt alvast rekening gehouden met verdergaande maatregelen in de toekomst, bijvoorbeeld om het gebouw energieneutraal te maken. Gebouweigenaren kunnen de maatregelen ook snel terugverdienen door de energie die ze ermee besparen. Maatregelen met een langere terugverdientijd dan tien jaar, hoeven niet genomen te worden. (bron: rijksoverheid.nl)

Helder overzicht van maatregelen, kosten en besparingen
Bij de beslissing om eigen vastgoed te verduurzamen gaan ondernemers niet over één nacht ijs. Daarom helpen we onze zakelijke relaties graag op weg. De ABN AMRO Duurzame Investeringstool geeft u inzicht in het energielabel van uw vastgoed en een overzicht van de duurzame maatregelen die u kunt nemen, zoals isolatie, LED-verlichting en zonnepanelen. Daarnaast berekent u eenvoudig de investering, de terugverdientijd en de CO2-reductie van deze maatregelen. En vraagt u eventueel direct een offerte aan. Meer weten? Doe de check op: www.duurzameinvesteringstool.nl of schakel met uw contactpersoon van ABN AMRO Bank.

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang