Europese richtlijn voor minder wegwerpplastic

Europese richtlijn voor minder wegwerpplastic

Europese richtlijn voor minder wegwerpplastic in zee (SUP-richtlijn)

Plastic afval in zee (plastic soep) is een internationaal probleem. Daarom wil de Europese Unie (EU) wegwerpplastic verminderen en meer plastic inzamelen en recyclen. Hier is een richtlijn voor gemaakt: de Europese Single-use plastic richtlijn (SUP-richtlijn).

Deze richtlijn gaat over de 10 plastic producten die het meest worden gevonden op de Europese stranden (Engels). De maatregelen in deze richtlijn gelden voor alle EU-lidstaten, dus ook voor Nederland. De richtlijn moet in juli 2021 zijn ingevoerd in de regelgeving van alle EU-lidstaten.

Stand van zaken van de Europese SUP-richtlijn
De Europese Commissie heeft de SUP-richtlijn opgesteld om wegwerpplastic in zee tegen te gaan. De onderhandelingen over deze richtlijn tussen de Europese milieuministers en het Europees parlement zijn afgerond. Dat betekent dat alle EU-lidstaten deze richtlijn moeten opnemen in hun wetgeving. Ook Nederland. Nederland werkt de wetgeving uit in een Algemene maatregel van bestuur (AMvB). In de zomer van 2020 kon iedereen via een internetconsultatie reageren op het Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik. De nieuwe wetgeving gaat in op 3 juli 2021.


Bron en meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval/europese-richtlijn-voor-minder-wegwerpplastic-in-zee-sup-richtlijn


Richtlijnen Single Use Plastic Poster

Richtlijnen Single Use Plastic Poster


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang