Food Cluster maakt regio (weer) koploper in voeding

food-cluster-maakt-regio-weer-koploper-in-voeding

Food Cluster maakt regio (weer) koploper in voeding

De regio heeft alles in huis om dé internationale voedingshub te worden. Hier zijn alle mogelijke oplossingen te vinden voor internationale voedseluitdagingen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het Food Cluster pakt samen met onderwijs, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven de handschoen op. “Die internationale positie kunnen we alleen innemen en behouden door samen te werken in de hele keten.”

Het Food Cluster startte enkele jaren geleden. Zo’n negentig bestuurders van grote voedingsbedrijven – van tuinbouw tot industrie, en van handel tot verwerking – werden gevraagd hoe zij naar de toekomst kijken. Nick van den Berg (senior beleidsmedewerker gemeente Rotterdam en lid programmateam Greenport): “De centrale vraag was: waar verdienen we in de toekomst ons geld mee? De economie van de regio is namelijk nu heel erg gebaseerd op fossiele grondstoffen, maar dat zal drastisch veranderen. Dat heeft ook gevolgen voor de foodsector.” Klimaatverandering, duurzaamheid en digitalisering zijn de begrippen in de nieuwe economie.

Die gesprekken met ondernemers zorgden tevens voor het inzicht dat de regio alles in huis heeft koploper te worden op het gebied van voeding. Bovendien bleek dat nog onvoldoende bestuurders en burgers weten dat de keten van de groene sector (Food and Flowers) enorm belangrijk is voor de regionale en de Nederlandse economie. “Daarom hebben we destijds besloten deel te nemen aan de World Expo in Milaan, die als thema had ‘Feeding the Planet, Energy for Life’. Onze regio moet zich namelijk beter verkopen, we hebben zo veel te bieden!”

Bron en meer informatie: Fooddashboard.nl, 30 september 2016

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang