Geactualiseerde factsheet Omgevingswet

Geactualiseerde factsheet Omgevingswet

De milieuwetgeving gaat volledig op de schop. De Omgevingswet is de basis voor het nieuwe stelsel van regelgeving voor de fysieke leefomgeving.

Het doel daarbij is het beschermen van de veiligheid en de gezondheid van de mens en zijn/haar omgevingskwaliteit en daarnaast het doelmatig beheren, gebruiken en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving ter vervulling van maatschappelijke behoeften. Oftewel ‘ruimte voor ontwikkeling, waarborgen voor kwaliteit’.

Uitstel
De invoering van het stelsel van de Omgevingswet is tot 1 januari 2021 uitgesteld wegens de benodigde complexe juridische aanpassingen. beleidsadviseur milieu & duurzaamheid Carla Jong: “Ondertussen gaan de voorbereidingen en de implementatie met alle betrokken partijen onverminderd door. De transitie is in volle gang, hoewel de wet nog op onderdelen in wording is, wordt er tegelijkertijd geëxperimenteerd met het leren werken mét en volgens de wet. Deltalinqs is nauw betrokken bij dit proces om ervoor te zorgen dat er een robuuste wet komt die het straks eenvoudiger maakt voor de bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied.”

De factsheet Omgevingswet geeft een helder actueel overzicht.

Bron: Deltalinqs, 29 maart 2018

Geactualiseerde factsheet Omgevingswet

Geactualiseerde factsheet Omgevingswet

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang