Groot-Rijnmond krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Groot-Rijnmond krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Nieuw onderzoek van Buck Consultants International heeft een top-10 opgeleverd van regio’s in Nederland met het meest krachtige en veelzijdige Logistieke Ecosysteem. Opvallend: de Rijnmondregio, die op andere overzichten vaak onderaan bungelt, staat op de lijst van Buck op nummer één. ‘Rotterdam is meer dan een doorvoerhaven.’

  1. Groot-Rijnmond
  2. West Noord-Brabant
  3. Midden Noord-Brabant
  4. Noord-Limburg
  5. Zuidoost Noord-Brabant
  6. Groot-Amsterdam
  7. Arnhem-Nijmegen
  8. Noordoost Noord-Brabant
  9. Utrecht
  10. Zuidwest-Gelderland

De eerste plek voor de regio Groot-Rijnmond is opmerkelijk. Op vergelijkbare overzichten, zoals bijvoorbeeld de Logisitieke Hotspots-lijst die vaksite Logistiek.nl begin april presenteerde, weet Rijnmond net een plekje in de top 20 te veroveren.

Rene Buck, directeur van Buck Consultants International (BCI): ‘Groot-Rijnmond wordt weleens weggezet als ‘doorgangshaven,’ maar de regio heeft veel meer potentie.’ De regio kent volgens BCI het meest krachtige en veelzijdige logistieke ecosysteem van alle Nederlandse regio’s vanwege de combinatie van zeehavenlogistiek en nationale versdistributie.

Bovendien kent de regio de één-na-grootste urbane agglomeratie in Nederland, met een bijbehorende behoefte aan stadslogistiek. De regio Groot-Rijnmond zal volgens BCI vanwege de aanwezigheid van de zeehaven ook op langere termijn aantrekkelijk blijven voor specifieke distributiecentra. Volgens BCI is het opmerkelijk dat Groot-Rijnmond ook op het thema arbeidsmarkt goed scoort. De redenen zijn het relatief grote reservoir aan arbeidskrachten en de verschillende aanwezige logistieke opleidingen.


Bron en meer informatie: Stadszaken.nl, 17 april 2019


Groot-Rijnmond krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Groot-Rijnmond krachtigste regionale logistieke ecosysteem


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang