Hof van Bemiddelaars brengt oplossing in een conflict

Hof van Bemiddelaars brengt oplossing in een conflict

Goede raad niet altijd duur


Wie in een conflictsituatie komt, wil eigenlijk maar één ding: een oplossing. Deze oplossing moet dan wel het best mogelijke resultaat hebben en niet tegen torenhoge kosten tot stand gekomen zijn. Helaas is de praktijk, bij de meest gebruikelijke wegen naar de oplossing voor een conflict, anders dan gewenst. Frank de Nijs brengt hierin met Hof van Bemiddelaars verandering.

Bron: Scheepvaartkrant, Pieter Dirks

MKB Noord Ondernemers helpdesk schakelt Hof van Bemiddelaars in

Yvonne Alfrink, verantwoordelijk voor de ondernemers helpdesk van MKB Noord Nederland is al 16 jaar actief om ondernemersvraagstukken op te lossen. Zij coördineerde tevens 1 jaar lang de landelijke helpdesk van MKB-Nederland. In haar rol helpt Alfrink ondernemers met vragen te koppelen aan ondernemers met oplossingen. “Ik verwijs ondernemers die bijvoorbeeld gedupeerd zijn, onheus bejegend worden of bij juridische of financiële kwesties geen uitweg meer zien zonder enige twijfel door naar Frank de Nijs van Hof van Bemiddelaars”, stelt Alfrink. Haar eerste contact met De Nijs gaf vertrouwen in zijn persoon en werkwijze die later boven verwachting werd waargemaakt door de ervaringen van ondernemers die door haar werden doorverwezen naar Hof van Bemiddelaars. “De Nijs kent alle wegen, is goudeerlijk, integer en erg goed in communicatie om de klant op de hoogte te houden van de voortgang en vervolgstappen in een case”, licht Alfrink toe. “De Nijs kan niet tegen onrecht en vecht als een terriër voor het resultaat van zijn klanten. Deze ‘gespecialiseerde generalist’ gaat als een partner aan je zijde staan om te zoeken naar een oplossing van je probleem, hij zet zijn kennis en netwerk voor je in en zorgt dat je zonder rechtsgang goed geholpen wordt. Ik heb nog nooit iemand gezien die dat nadoet. Heeft iemand morgen een probleem beveel ik Hof van Bemiddelaars morgen aan”, aldus Alfrink.

Resultaatgericht

Bij een conflict willen we graag, juridisch ondersteund, aan een oplossing werken zonder veel tijdverlies. Een bemiddelaar werkt hierin anders dan een advocaat of mediator. Een bemiddelaar zal met een tegenpartij in overleg gaan voor hoor en wederhoor. Waarna de bemiddelaar dan actief naar de mogelijkheden zoekt waarmee er met het bestaande inzicht of standpunt tot een oplossing kan worden gekomen. Gedragsregels voor advocaten en mediators zullen nooit ter discussie staan, deze zijn nodig, neem bijvoorbeeld de te volgen procedure bij het leggen van beslag, maar soms heb je vrijheid van handelen nodig om echt te kunnen bemiddelen tot een compromis. De juridische pressiemiddelen, met al hun kaders en voorwaarden, helpen ook hierbij de bemiddelaar die deze inzet waar nodig. Hierin zien we ook direct het verschil met een mediator waarmee de rol en functie van bemiddelaar zeker niet moet worden vergeleken. De vertaling van het Nederlandse woord ´bemiddelaar’ naar het Engelse ‘mediator’ is daarin een handicap. De mediator heeft ten opzichte van bemiddelaars een juridische invulling die het werk van bemiddelaars in hun actieve rol teveel zou beperken.

Hof van Bemiddelaars heeft de kennis en de diplomatie om de problemen actief te bemiddelen. Alle klanten onderschrijven het positieve effect daarvan. Ton Lindeman, LinHil B2B, zegt hier vanuit zijn ervaring over: “De oplossing bij een interne fraudezaak leek een brug te ver. Het vertrouwen in een goede afloop was gereduceerd tot nul. Alles werd echter anders vanaf het moment dat Frank de Nijs met zijn Hof van Bemiddelaars in beeld kwam. Adequaat, discreet en heel doelmatig werden door het Hof van Bemiddelaars de juiste stappen gemaakt. Ik ben Frank de Nijs zeer erkentelijk voor zijn manier van cliënten resultaatgericht werken. De fraudezaak werd opgelost en was ‘value for money’. Ik kan met recht het Hof van Bemiddelaars aanbevelen bij iedereen die een conflictsituatie het hoofd moet bieden. Een luisterend oor, scherp inzicht en de juiste aanpak leiden bij Frank de Nijs tot een resultaatgerichte oplossing. En daar gaat het om!”

Hof van Bemiddelaars

T: +31 (0)115 61 51 20
E: info@hofvanbemiddelaars.com
I: www.hofvanbemiddelaars.com

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang