Hoog ziekteverzuim door corona houdt aan: ruim 1 op 20 werknemers valt uit

Hoog ziekteverzuim door corona houdt aan: ruim 1 op 20 werknemers valt uit
  • Het ziekteverzuim steeg verder in februari, vooral door een groeiend aantal coronabesmettingen.
  • Volgens verzekeraar Interpolis is de toename ook te wijten aan het loslaten van het thuiswerkadvies.
  • De zorg werd het hardst getroffen met 7,8 procent ziekteverzuim. Slechts 15 procent van alle ziekmeldingen ging om griep.

Het ziekteverzuim is in februari verder gestegen door een toename van het aantal coronabesmettingen. Dat melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare die stellen dat 60 procent van alle ziekmeldingen het gevolg was van corona.

Het totale ziekteverzuim kwam uit op 5,5 procent, tegen 5 procent in januari. Alleen aan het begin van de coronapandemie, in maart 2020, telden de bedrijven een hoger ziekteverzuim.

ArboNed en HumanCapitalCare zijn werkzaam voor ruim 63.000 werkgevers met gezamenlijk ongeveer 1 miljoen werknemers. Eerder deze week meldde ook verzekeraar Interpolis al dat het aantal ziekmeldingen op het hoogste niveau ligt in vier jaar.

Dat kwam volgens de verzekeraar mede door het loslaten van het thuiswerkadvies. ArboNed en HumanCapitalCare roepen bedrijven en werknemers op de basisregels voor wat betreft afstand houden, handen wassen en ventileren na te blijven leven en waar mogelijk ook thuiswerken in stand te houden. Daarmee kan uitval door corona en de griepgolf die zich momenteel ontwikkelt volgens de arbodiensten worden beperkt.


Bron en meer informatie: Hoog ziekteverzuim door corona houdt aan: ruim 1 op 20 werknemers valt uit, www.businessinsider.nl, 23 maart 2022


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang