Hoogste tijd voor internationaal congres over equitherapie; Horses, Healthcare & Science

Ongeveer anderhalf jaar geleden ontstond bij Nicole Kien van LS&H Lawyers, een Rotterdams advocatenkantoor dat zich geheel richt op de Life Science & Health sector, en algemeen directeur van de EK’s, Fred Rozendaal, het idee om het congres Horses, Healthcare & Science te organiseren. In haar dagelijkse praktijk als advocate komt Nicole het vaak tegen dat (innovatieve) medische behandelingen zoals equitherapie niet in te zetten zijn als medische behandeling omdat er wetenschappelijk twijfels zijn over de effectiviteit er van en daarom ook niet in ons zorgstelsel vergoed worden.

“Vaak komen betrokken partijen in het Nederlandse zorgstelsel niet verder dan wat schamperende opmerkingen over zwemmen met dolfijnen, tot acceptatie van de wetenschappelijk bewezen effectiviteit van dergelijke behandelingen met dieren komt het niet,” zegt Nicole Kien. “Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan op de wereld waarin is aangetoond dat equitherapie een verantwoorde en succesvolle behandeling kan zijn voor diverse patiënten. Onderzoeksresultaten zijn echter slechts gefragmenteerd, verspreid over de hele wereld en daarmee lastig beschikbaar. Dat is voor mij primair de reden om al die wetenschappers op dit gebied bijeen te brengen en dan is dit prestigieuze hippische evenement in Rotterdam natuurlijk een unieke locatie. We willen met dit congres informatie uit de (toegepaste) wetenschap met de praktijk delen en toegankelijk maken voor o.a. de patiënt, therapeuten en andere professionals in de zorg en de hippische wereld, beslissers bij de overheid en zorgverzekeraars of familieleden en naaste betrokkenen van mensen die de zorg nodig hebben. Voor mijzelf is er niet alleen een zakelijke motivatie. Paarden, zorg en wetenschap zijn mijn grote passie. Ik ben ontzettend trots dat we zo’n breed en gevarieerd programma hebben. Vanuit alle kanten wordt equitherapie besproken, vanuit de kant van patiënt en behandelaar, vanuit paardenwelzijn en vanuit de zorgvoorziening. Naar mijn weten is dit nog niet eerder zo gepresenteerd!”

Het congres Horses, Healthcare & Science: Connected by Horsepower vindt plaats op zaterdag 24 augustus a.s. tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur & Para-Dressuur Rotterdam 2019. Meer informatie over het programma, gastsprekers en kaarten vind je hier: https://www.rotterdam2019.com/side-events/congres.


Lees hier ->>> meer over LS&H Lawyers, ook één van de leden van Rotterdam Ondernemersbelang!


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang