Hoogste werkloosheid in regio Rijnmond en gemeente Rotterdam

Rotterdam en regio werkloosheid

Hoogste werkloosheid in regio Rijnmond en gemeente Rotterdam


Rijnmond is de Nederlandse regio met de hoogste werkloosheid: 8,2 procent van de beroepsbevolking heeft geen baan. Van de Nederlandse gemeenten heeft Rotterdam de hoogste werkloosheid. In de Maasstad zit 11,3 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

Gemiddeld was de werkloosheid vorig jaar in ons land 6 procent, meldt het CBS op basis van de nieuwste regionale werkloosheidscijfers.

De regio Rijnmond, waaronder ook Rotterdam valt, is één van de 35 arbeidsmarktregio’s die zijn opgericht om de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers te coördineren. In tien arbeidsmarktregio’s is de werkloosheid hoger dan het landelijke gemiddelde, in 25 regio’s lager.

ANP
Behalve in Rijnmond is ook in de regio’s Haaglanden, Flevoland en Groningen meer dan 7 procent van de beroepsbevolking werkloos.

De arbeidsmarktregio’s met het laagste percentage werklozen zijn Gorinchem en Zeeland. De werkloosheid is hier lager dan 5 procent. Veere (Zeeland) heeft van alle gemeenten de laagste werkloosheid: 3,7 procent.

Bron: NOS, 25 april 2017

/ Nieuwsberichten / Tags:

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang