‘Ik heb mijn lesje wel geleerd’

dr. Arie de Wild - Lector risicomanagement en gedrag

‘Ik heb mijn lesje wel geleerd’

Als ondernemer leer je iedere dag. Van je successen, je fouten, maar ook van gebeurtenissen die je soms zo maar lijken te overkomen. Jammer dat we die lessen zo weinig delen met elkaar. Daar proberen we in de Spaanse polder verandering in te brengen. Hogeschool Rotterdam komt in het voorjaar namelijk verhalen ophalen bij ondernemers in de Spaanse polder. Die verhalen bundelen we in een toegankelijk boekje waarin ondernemers hun grootste lessen delen met de rest van de polder en de wereld.

We zijn niet zozeer geïnteresseerd in de succesverhalen maar juist in verhalen waar het helemaal mis ging, het bijna misging of waar je achteraf spijt voelde dat je het niet anders hebt aangepakt. Onze aanpak lijkt een beetje op die van FuckUp Nights. Het verschil is dat wij niet op zoek zijn naar volledig mislukte ondernemingen en projecten. Wij horen graag verhalen over risico’s die je achteraf gezien liever niet of juist wel had genomen.

 

Wat zijn de kosten en de baten?

Deze verhalen kunnen we alleen ophalen als ondernemers bereid zijn hun tijd en ervaringen met ons te delen. Als we gedurende drie maanden een uur per maand een goed gesprek kunnen voeren met jou als ondernemer en daarnaast een inkijk in het bedrijf kunnen krijgen via enkele medewerkers, kunnen we goede kwaliteit leveren. Je gesprekpartners zijn een onderzoeker van de hogeschool en een student. De onderzoeker schrijft het verhaal voor het boek en de student formuleert een advies voor de ondernemer.

 

Bij wie mag ik aankloppen voor een vervolg?

Verantwoordelijk voor het ophalen van deze verhalen is Arie de Wild. Arie is al bijna twee jaar samen met hogeschoolstudenten actief in de Spaanse polder om praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Hij is werkzaam bij Kenniscentrum Business Innovation, het centrum voor economisch onderzoek van de Hogeschool Rotterdam. De hogeschool heeft sinds de herfst een verdieping gehuurd op de Galateestraat 7 en werkt actief samen met de gemeente en ondernemingsverenigingen om een bijdrage te leveren aan de groei van het bedrijventerrein. Hij is te bereiken via e-mail: a.f.de.wild@hr.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Arie de Wild

Lector risicomanagement en gedrag

 


 

 

 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang