Irado helpt retailers met verplichte UPV

Irado helpt retailers met verplichte UPV

Irado helpt retailers met verplichte UPV


Ben jij al klaar voor de UPV Textiel?
Vanaf het voorjaar 2023 worden alle producenten/importeurs van kleding op de Nederlandse markt verantwoordelijk voor het inzamelen, hergebruiken en recyclen van textielproducten die ze op de markt brengen. Dit komt voort uit het Besluit regeling voor uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) textiel. Een producent/importeur is diegene die als eerste textiel in Nederland in de handel brengt. Dat betekent dat veel eigenaren van kledingwinkels als producent/importeur worden gezien. Jij waarschijnlijk ook. Met Team Zero ben je daar ruim op tijd klaar voor.

Verplicht kleding recyclen heb je zo geregeld!
Binnenkort heb je als eigenaar van een kledingwinkel dus de verantwoordelijkheid om gebruikte kleding in te zamelen. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet! Deze wettelijke verplichting heb je in een handomdraai geregeld.
1 Bel Team Zero
2 Wij brengen inzamelmateriaal naar jouw winkel
3 Zamel schone kleding in
4 Team Zero haalt de kleding op wanneer jij dat wilt

Ongeveer weergeven zoals dit:

Op naar een nieuw leven
De kleding die Team Zero ophaalt in jouw winkel wordt gesorteerd. Kleding die nog goed is, gaat naar bijvoorbeeld kringloopwinkels en wordt zo opnieuw gedragen. Als de kleding niet meer draagbaar is, dan worden er bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal of vulling van autostoelen van gemaakt. Steeds vaker wordt ondraagbaar textiel ‘vervezeld’ om nieuwe garen mee te spinnen. Daar kan dan weer nieuwe stof mee gemaakt worden voor nieuwe kleding. Zo krijgt alle kleding een nieuw leven. Supercirculair dus!

Duurzame goodwill
Naast het inzamelen van gedragen kleding, kun je natuurlijk ook overschotten op dezelfde manier afvoeren. Zo maak jij met jouw winkel het verschil zonder dat het je geld of moeite kost. Maar het levert je wel veel op: een duurzamere wereld en de goodwill van jouw klanten die waarderen dat jij bijdraagt aan een circulaire kledingindustrie.

Al vanaf 2 zakken helemaal gratis!
Het ophalen van de kleding is gratis. Voor het inzamelen van de kleding huur je een bak van Team Zero. Voor een eenvoudige inzamelbak betaal je € 2,50 per maand en voor een luxe inzamelbak € 5 per maand. Dat betaal je alleen als je weinig kleding inlevert. Want al vanaf 2 zakken ingeleverde kleding per maand is de huur van de inzamelbakken helemaal gratis!

Kunnen we nog meer voor je meenemen?
Met Team Zero zamelt Irado op een unieke manier ook al jouw andere bedrijfsafval in: duurzamer, veiliger, schoner en met een grote flexibiliteit voor jou als ondernemer. En dat tegen een aantrekkelijk tarief. Meer weten? Kijk op www.team-zero.nl

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang