Jouw onderneming CO2-neutraal? Kom naar de Ondernemersduurzaamheidsdag op 6 februari a.s.

Jouw onderneming CO2-neutraal

 

Om duurzaam te ondernemen kan (en moet) je zelf actie ondernemen, maar op een gegeven moment is de rek er wel uit – je kan niet nul kilometer rijden, bijvoorbeeld.


Maar toch is het aantrekkelijk om op je website te zetten dat je CO2-neutraal onderneemt. Dat levert klanten op. Dus dan zal je het elders moeten zoeken. Één van die opties is het (laten) aanplanten van bos. Maar waarom zou je bomen aanplanten, als je ook het afbranden van (tropisch) bos kan vermijden?

Dat is precies wat Conservation International doet, onder meer in Suriname. En je kan internationaal erkende CO2-certificaten terugkrijgen voor je investering. Die valt overigens best mee.

Tijdens deze middag is er een presentatie (20 minuten incl. film) door een medewerker van CI Suriname, en daarna kan je je CO2-footprint laten uitrekenen (weet je eigenlijk al hoeveel ton CO2 jij uitstoot?), plus de hoeveelheid hectare bos je daarvoor moet redden. En uiteraard hoeveel euro dat ongeveer kost.

CI Suriname is nog in de certificerings-fase, dus je kan nog niet investeren. Maar je kan wel intekenen als belangstellende; je wordt dan op de hoogte gehouden.

Namens CI Suriname,

Sander van Reedt Dortland (sander@dortland.nl)


Ondernemersduurzaamheidsdag Spaanse Polder Rotterdam

Donderdag 6 februari 2020

Locatie: Stout Perspex • Bornissestraat 16 • 3044 AE Rotterdam

Aanvang: 13.00 uur • Einde 21.00 uur
Aanmelden: evenementen@robonderneemt.nl
Aan deelname zijn geen kosten verbonden

Op 6 februari 2020 organiseren het Rotterdams Ondernemersbelang en de Ondernemersvereniging Spaanse Polder de Ondernemersduurzaamheidsdag. Het is de bedoeling dat op deze dag zo’n 250 ondernemers uit Rotterdam en de regio bij minimaal 35 bedrijven praktische informatie krijgen over duurzaamheid. Denk aan energiebesparing, afval, energie labels, zonnepanelen, personeel (duurzame inzetbaarheid), MVO, warmtepompen, verlichting en de circulaire economie. Op de dag zelf zullen minimaal drie interessante sprekers hun visie op duurzaamheid laten horen.

Voor meer informatie, deelname, een stand of een idee kunt u mailen naar: evenementen@robonderneemt.nl of bellen met Fred Burggraaf (06-14049910)


 

/ ODD

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang