Kabinetsmaatregelen: nieuwe harde klap voor ondernemers

De anderhalvemetereconomie van Nederland gemeten

Bericht van Ondernemend Nederland
Kabinetsmaatregelen: nieuwe harde klap voor ondernemers

Gisteren zat heel Nederland weer aan de buis gekluisterd om naar de persconferentie te kijken. De grote angst bleek waarheid te zijn voor veel ondernemers. Extra maatregelen, weer dicht, weer thuis werken en slapeloze nachten over hoe dit nu allemaal op te lossen. Wij begrijpen de keuze van het kabinet om extra maatregelen in te zetten, maar voor veel branches is dit weer een klap die ze moeten opvangen, zonder steun vanuit de overheid kunnen zij deze klap niet opvangen.

Ondernemers hebben niet alleen zorgen over hun onderneming, maar ook over hun werknemers, klanten waaraan ze niet kunnen leveren, hoe gaat het verder met mijn financiering, en leveranciers die ze moeten betalen. Ondernemers hebben jaren lang hard gewerkt aan hun onderneming en de buffer die zij hebben opgebouwd raakt op of is al op.

ONL pleit dan ook om de NOW, TVL en de TOZO zonder afbouw door te zetten tot tenminste 1 juli volgend jaar en roept het kabinet daarbij dringend op om ook te kijken naar sector specifieke maatregelen. Geef ondernemers ademruimte om alle klappen op te vangen en zo kunnen overleven en vernieuwen. Uitstel van belastingen tot volgend jaar juli is al een goede stap in de richting hierbij. Van belang is dat hierbij eenduidige regelgeving en duidelijkheid wordt gehanteerd. Wanneer dit er niet is lopen ondernemers met nog meer zorgen en vragen rond.

De komende tijd zal het hele team van ONL onvermoeid klaar staan voor alle ondernemers met vragen, die even willen sparren of ideeën hebben. Wij gaan met alle ondernemers en branches in gesprek om te kijken wat er nodig is en hoe we samen door deze crisis komen. Elke branche heeft andere behoeftes denk aan: TVL++, voucherbank voor de reissector en een seizoensknop. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat we met elkaar in gesprek gaan hierover en van jullie horen waar jullie behoefte aan hebben. Aankomende dagen gaan wij ons inzetten voor een aanvullend steunpakket, inclusief de mogelijkheid om een stopperslening aan te vragen bij de overheid en de TOA.

De nieuwe “lockdown” valt voor veel ondernemers erg zwaar. Het hele team van ONL zet zich volledig in voor alle ondernemers in Nederland. Steun is harder dan ooit nodig en een helder perspectief is daarbij essentieel!

Hans Biesheuvel en Mirjam Bink
Ondernemend Nederland
Website: www.onl.nl

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang