KvK ziet flinke groei van starters in groothandel en bouw: ‘loodgieters en elektriciens beginnen voor zichzelf’

KvK ziet flinke groei van starters in groothandel en bouw: ‘loodgieters en elektriciens beginnen voor zichzelf’

Het aantal startende ondernemers in de bouw en de groothandel is afgelopen maand flink toegenomen. Volgens de Kamer van Koophandel (KVK), die maandelijks met een trendrapport over het aantal beginnende ondernemers komt, groeide het aantal starters in de bouw met 15 procent in vergelijking met januari 2021. Bij de groothandels gaat het om een toename van 10 procent op jaarbasis.

In de bouw gaat het onder andere om elektriciens en loodgieters die besluiten voor zichzelf te beginnen. Verder is er ook een toename te zien bij de projectontwikkeling en bij de afwerking van gebouwen. Volgens Erik Stam, hoogleraar Strategie, Organisatie en Ondernemerschap aan de Utrecht University School of Economics, profiteert de bouwsector van de oververhitte woningmarkt.

Bij de groothandels is de groei van het aantal starters vooral te zien bij bedrijven die actief zijn met voedings- en genotmiddelen. Deze bedrijven hebben naast de speciaalzaken ook vaak de horeca als klant. Andere sectoren binnen de groothandel waar sprake is van groei zijn de handel in auto’s en aanhangers en de groothandel in ICT-apparatuur.


Bron en meer informatie: KvK ziet flinke groei van starters in groothandel en bouw: ‘loodgieters en elektriciens beginnen voor zichzelf’, Business Insider, 8 februari 2022


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang