Maak gebruik van de Scholingsvoucher Rotterdam!

Maak gebruik van de Scholingsvoucher Rotterdam!

Scholingsvoucher Rotterdam: Een financieel steuntje in de rug voor Rotterdammers die willen werken aan een mooie toekomst

Over het Scholingsfonds Rotterdam

Scholingsvouchers010.nl is het platform voor Rotterdammers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen en hun kans op langdurig werk nu of in de toekomst willen vergroten. Wil jij je omscholen, herscholen of bijscholen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher. Met een scholingsvoucher kun je je scholing betalen, tot een maximumbedrag van 2.500 euro.

Om een scholingsvoucher (= subsidie) te krijgen uit het Rotterdams Scholingsfonds moet je aan drie belangrijke voorwaarden voldoen:

1. Je woont in Rotterdam
Er liggen 8 plaatsen in de gemeente Rotterdam: Europoort Rotterdam, Hoek van Holland, Hoogvliet Rotterdam, Maasvlakte Rotterdam, Pernis Rotterdam, Rotterdam, Rozenburg en Vondelingenplaat Rotterdam.

2. Je bent 18 jaar of ouder
De scholingsvoucher is er voor Rotterdammers die achttien jaar of ouder zijn en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt.

3. Je hebt een positief scholingsadvies
Het Leerwerkloket Rijnmond checkt je opleidingskeuze, bespreekt deze met jou en geeft scholingsadvies.

4. Opleiding leidt tot betere baankansen in kansrijke sectoren
Jouw aangevraagde opleiding moet leiden tot meer kansen op een beroep in een van de kansrijke sectoren in de Regio Rijnmond.

5. Voorwaarden opleidingsniveau
De scholingsvoucher is er voor opleidingen tot en met Mbo 4. Daarnaast kan de scholingsvoucher ingezet worden voor:
Duale Hbo opleidingen (werken combineren met studeren)
HBO associate degree opleidingen.

6. Maximaal € 2500,-
De scholingsvoucher vergoedt maximaal € 2500,- per persoon per jaar. Als een opleiding duurder is, kan de aanvrager de kosten zelf betalen met via Ideal.


Bron en meer informatie: www.scholingsvouchers010.nl


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang