Social Return verplichting of MVO: RIKX creëert sociale impact

MVO ambitie of Social Return verplichting:  RIKX creëert sociale impact

Maximaal goed doen was nog nooit zo makkelijk

De RIKX: Rotterdam Impact Keys, is een digitale impact-token welke gecreëerde waarde verhandelbaar maakt: sociale impact dus. RIKX maakt het mogelijk om de SROI verplichting efficiënt in te zetten voor het vergroten van de arbeidsparticipatie in de stad. Voor SROI plichtige bedrijven is het vaak lastig de totale opgave efficiënt in te vullen, hier biedt de RIKX een oplossing voor.

De RIKX

De RIKX: Rotterdam Impact Keys, een digitale impact-token op basis van gecreëerde waarde: sociale impact dus. Door een systeem te creëren waarin de waarde van sociale impact een ruilmiddel is, verbinden we vraag en aanbod (SR plichtige bedrijven en sociaal ondernemers), creëren we een markt, stimuleren we ondernemerschap en vergroten we uiteindelijk de totale maatschappelijke impact.

RIKX is een systeeminnovatie, gebaseerd op economische theorie en de principes van vraag en aanbod in marktsystemen. Dat betekent dat als het in Rotterdam werkt, het potentieel overal in de wereld kan werken. Nadat we ons concept in een pilot hebben bewezen en geperfectioneerd, willen we RIKX gaan uitbreiden. Wanneer overheidsorganisaties het systeem van RIKX implementeren en accepteren, wordt het een aanvulling op de subsidieregelingen en Social Return-instrumenten die nu worden gebruikt. Hiermee creëren we een samenleving waarin sociaal ondernemerschap de sleutel is om de wereld een beetje beter te maken.

Financiering van social impact
RIKX creëert een verdienmodel voor sociaal maatschappelijke initiatieven en zal daarom ondernemerschap aanmoedigen. Door een systeem te creëren waarin de waarde van de impact het ruilmiddel is, verbinden we vraag en aanbod, creëren we een markt, stimuleren we ondernemerschap en vergroten we met elkaar uiteindelijk de totale maatschappelijke impact.

E-mail: info@rikxplatform.nl
Telefoonnummer: 06 142 45 556 (Wouter Vos) 06-14653477 (Kiki Dortland)
Adres: Wijnhaven 23
3011 WH Rotterdam

RIKX is een initiatief van Rebel Group. De gemeente Rotterdam opent als eerste haar deuren voor de RIKX. Samen met het WSPR voeren we een pilot uit waarin we initiatieven van sociaal ondernemers door middel van RIKX koppelen aan bedrijven met een SROI verplichting.


/ Nieuwsberichten / Tags:

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang