Nederland kreeg er een recordaantal nieuwe distributiecentra bij

Nederland kreeg er een recordaantal nieuwe distributiecentra bij

 

Nederland kreeg er een recordaantal nieuwe distributiecentra bij, maar het enthousiasme ervoor is tanende

Bijna 1,7 miljoen vierkante meter aan megadistributiecentra werd er vorig jaar bijgebouwd, een record. Maar het hoogtepunt is voorbij, zeggen insiders.

Nederland heeft er vorig jaar 25 megadistributiecentra bij gekregen. En daarmee is het nog niet afgelopen: dit jaar komen er nog zeker negentien van dit soort gigantische dozen in het landschap bij. Maar Buck Consultants International, het adviesbureau op het gebied van logistiek dat deze cijfers verzamelt, verwacht dat de sterkste groei dan wel achter de rug is.

Buck telt de centra met een oppervlakte vanaf 40.000 vierkante meter, zeg maar vijf à zes voetbalvelden groot. Nooit eerder kwamen er zoveel van zulke megacentra bij als vorig jaar. En dat heeft niet eens zozeer met de coronapandemie te maken, zegt Kees Verweij van Buck. Die versterkte slechts een trend die zich toch al voordeed, de groei van het online winkelen. Dat online winkelen vergt trouwens wel steeds meer ruimte voor het afhandelen van retourzendingen.


Bron en meer informatie: Nederland kreeg er een recordaantal nieuwe distributiecentra bij, Hanne Obbink, Trouw, 20 januari 2022


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang