Nederlandse start-ups leveren de economie 108.000 banen op

Startup

Nederlandse start-ups leveren de economie ongeveer 108.000 banen op, waarvan bijna 20.000 nieuwe banen in de laatste twee jaar. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Dealroom.co, Techleap.NL en CBRE. ‘Als sector is het een redelijk stabiele werkgever’, zegt Yoram Wijngaarde, oprichter en directeur Dealroom.co.

Een derde van alle banen wordt in Amsterdam gecreëerd. Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Delft nemen ook een derde voor hun rekening. De rest is verspreid over de rest van het land. Dat is goed voor Amsterdam, want als hoofdstad heb je een sterke ’techhub’, een concentratie van talent net als Sillicon Valley, nodig om internationaal te concurreren.

Imago als werkgever
‘Men weet van de grote successen, maar er zijn ook een heleboel mislukkingen. Start-ups worden gezien als riskant’, zegt Wijngaarde. Maar wat dit rapport laat zien is dat als je kijkt naar het geheel, het risicoprofiel wel meevalt. Van de 4.000 onderzochte start-ups groeide 81 procent in de voorbije twee jaar en slechts vijftien procent daalde. ‘Alles bij elkaar maken start-ups een enorme groei mee. Als sector is het een redelijk stabiele werkgever’, zegt Yoram Wijngaarde, oprichter en directeur Dealroom.co.


Bron en meer informatie: BNR Webredactie, dinsdag 3 september 2019


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang