Noodverlichting: gaat er bij u een lampje branden?

Het is een nachtmerrie scenario. Opeens staat het gebouw vol met rook. De bezoekers raken in paniek en zoeken een veilige uitweg. Bovenaan de trap brandt de groene, geruststellende noodverlichting. “Daar moeten we heen” roep je tegen de mensen om je heen. Maar als je bovenaan de trap komt, is de deur dichtgemetseld.

Ik trof deze situatie daadwerkelijk aan in een tijd dat de regels rondom noodverlichting nog niet zo streng waren. Maar dat is sinds 2012 veranderd.

Ten eerste zijn eigenaren van vastgoed verantwoordelijk voor goede noodverlichting die voldoet aan de richtlijnen, en die goed wordt onderhouden. Ten tweede zijn huurders verantwoordelijk voor het onderhoud van de noodverlichting en de jaarlijkse inspectie. Werkgevers zijn ten derde verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers. Tot slot heeft de brandweer een handhavende en controlerende functie.
Lees hier->>> meer

EVM Vastgoedmanagement
Edwin van der Leije
06 14 26 99 60
edwin@evmvastgoed.eu

 

Noodverlichting: gaat er bij u een lampje branden?

Noodverlichting: gaat er bij u een lampje branden?

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang