Ondertekening Intentieverklaring Leerwerkplaats Spaanse Polder door Albeda, Spaanse Grave, Gemeente Rotterdam en ROB

Op vrijdag 9 november 2018 ondertekenden twee ondernemersverenigingen, de Gemeente Rotterdam en het Albeda een intentieverklaring om zorg te dragen voor een Leerwerkplaats in de Spaanse Polder.

Uit deze Intentieverklaring:
“In een leerwerkplaats werken studenten voor bedrijven aan echte opdrachten waar die bedrijven zelf niet aan toekomen. Binnen zo’n leerwerkplaats, bij voorkeur in het gebied, werken studenten onder begeleiding van vakdocenten aan opdrachten. Op deze manier komen studenten in een netwerk van ondernemers, leveren een bijdrage aan diens organisatie en studenten kunnen meteen kijken of er wellicht een stageplaats voor hen beschikbaar is.”

Overigens is de Leerwerkplaats Spaanse Polder hopelijk slechts een eerste stap, wederom uit de notitie:
“Deelnemende partijen willen proberen om deze Leerwerkplaats Spaans Polder uiteindelijk uit te bouwen tot een soort ondernemersinformatiepunt waar bedrijven uit de Spaanse Polder terecht kunnen voor een breed scala aan vragen en informatie en dit punt kan dienen als een soort ‘clubhuis’ voor ondernemers. Naast bovenstaande punten zouden ondernemers hier terecht moeten kunnen voor onder andere vragen over scholing en opleiding, personeel en juridische kwesties als bijvoorbeeld erfpacht.”

Het doel van de partners is om in januari 2019 een start te maken.

Ondertekening Intentieverklaring Leerwerkplaats Spaanse Polder (9/11/2018)

Ondertekening Intentieverklaring Leerwerkplaats Spaanse Polder (9/11/2018)

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang