Onderwijs en bedrijven stropen samen de mouwen op in haven Schiedam

Onderwijs-en-bedrijven-stropen-samen-de-mouwen-op-in-haven-Schiedam

Energiestransitie, digitalisering, innovatie: de economie verandert in rap tempo. Ook in de haven van Schiedam merken bedrijven dat. Maar het is steeds moeilijker om personeel te vinden dat opgeleid is om deze stappen te zetten.


Met de komst van het Maritiem Onderwijs en Innovatie Centrum Schiedam moet de hobbel de komende decennia gemakkelijker worden genomen. Samenwerken is daarbij het toverwoord. Onderwijs en het bedrijfsleven slaan de handen nu ineen met de vorming van een regionale campus in de haven van Schiedam.

In de haven zijn veel gerenommeerde bedrijven die hun expertise over de hele wereld inzetten. Vooral de offshore-sector heeft het druk met onder meer de bouw van windparken op zee en met het aanleggen van nieuw land. Ook de Nederlandse marine verschaft de Schiedamse haven veel werk.Bron en meer informatie:
RTV Rijnmond, 31 januari 2019


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang