ONL: Miljoenennota 2021: ruimte voor ondernemers

ONL: Miljoenennota 2021: ruimte voor ondernemers

Miljoenennota 2021: ruimte voor ondernemers

Koning Willem-Alexander benoemde het al in zijn Troonrede: ‘In deze onzekere tijd maakt de regering de keuze niet te bezuinigen maar juist te investeren.’ Met focus op lastenverlichting en een flinke stimulans op investeringen, is de boodschap uit de Miljoenennota helder: de economie moet op gang, mouwen opstropen en er tegenaan!

Overleven en vernieuwen
De investeringen die het kabinet in het bedrijfsleven steekt, zijn cruciaal voor de overlevingskansen van bedrijven en het hervatten van de economie. Het kabinet zet in op steun én herstel, op overleven en vernieuwen. De langere looptijd van het steunpakket geeft ondernemers ruimte en perspectief. Ook is er aandacht voor ondernemers die buiten de boot blijven vallen. Kortom: het kabinet biedt ruimte voor ondernemers.

Inzet beloond
De inzet van het team van ONL heeft zijn vruchten afgeworpen, we zijn erg blij om veel elementen uit onze voorstellen aan het kabinet terug te zien in de aangekondigde plannen. De belangrijkste  maatregelen voor ondernemers hebben we alvast voor je op een rij gezet, inclusief reactie van ONL. We vullen dit overzicht nog aan.

Structurele aandacht voor ondernemerschap nodig
ONL is blij met de aangekondigde plannen maar benadrukt vandaag ook het belang van langetermijnfocus op ondernemerschap, niet alleen nu tijdens de coronacrisis. Daar zal onze agenda de komende periode dan ook steeds op gericht zijn. Immers, mkb-ondernemers zijn het fundament van de Nederlandse economie en verdienen structureel meer aandacht. Anders beklijven de voorgenomen investeringen niet.

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang